Ponikovalna polja

V podjetju Lumco imamo s ponikovalnimi polji vrsto let izkušenj ter veliko uspešno izvedenih projektov

ponikovalna polja

Zaradi hitro rastočih naselij so obstoječi sistemi meteorne kanalizacije marsikje preobremenjeni. Teh težav lahko zaradi spreminjanja podnebja pričakujemo vedno več. Strokovnjaki gradbenike že vrsto let opozarjajo, da se bodo obdobja z obilnimi padavinami izmenjavala s sušnimi obdobji, zato lahko poplavljanje, ki ga povzročijo hudi kratkotrajni nalivi, postane stalnica. Po svetu posvečajo vse več pozornosti podzemnemu zadrževanju in ponikanju padavinske vode.

S ponikovalnimi polji in odvodnjavanjem imamo v podjetju Lumco vrsto let izkušenj ter veliko uspešno izvedenih projektov. Sodelovali smo pri samem razvoju ponikovalnih sistemov in pri plasiranju sistemov na evropski trg.

Za vas izvajamo izračunavanje volumna in statike ter nudimo tehnično svetovanje in vgradnjo ponikovalnih ponj. Pri tem sodelujemo s projektantskimi hišami. Smo zaupanja vreden partner, naše storitve so kakovostne, kar dokazujejo številni izvedeni projekti.

Ponikovalni sistemi Fraenkische Rigofil

Glavna skrb projektantov ponikovalnih polij, je, da padavinske vode ostanejo tam, kjer so ponikale pred gradbenim posegom. S kakovostnim načrtovanjem in ponikovalnimi polji se ohranja gladina dragocene podtalnice na enaki ravni kot je bila prej. Ključno pri tem je, da je v večini primerov gradnja s ponikovalnimi polji za investitorje še cenejša.

SKRBIMO ZA NARAVO, SKRBIMO ZA VAS!

Zahteve, ki jih morajo izpolnjevati ponikovalni bloki:

So statično stabilni.
Ponikovalno polje je podvrženo stalnim statičnim obremenitvam z vseh smeri. Če sistem ni kakovosten, se lahko zaradi pritiskov poškoduje in sistem popusti. Izkazalo se je, da sistem FRAENKISCHE RIGOFIL uspešno sodeluje z vplivi in obremenitvami in ga zato priporočamo.

Imajo veliko prostornino ponikovalnih blokov.
Iz ekonomskih razlogov mora biti prostornina ponikovalnih blokov čim večja. Votli del zavzema od 85% do 96 % skupne prostornine bloka ali polja, upoštevajoč njegove zunanje mere.

Bloke se lahko pregleduje in čisti.

Ponikovalni bloki morajo biti izdelani tako, da jih je mogoče pregledovati in čistiti. Vse pogosteje se dogaja, da želijo uporabniki po določenem času preveriti njihovo stanje. Včasih je treba tudi izprati goščo, ki se nabere na dnu blokov.

Namestitev blokov je preprosta in hitra.

Čim bolj je treba zmanjšati možnosti okvar in poškodb pri namestitvi. Bloki FRAENKISCHE RIGOFIL so lahki, ravnanje z njimi je enostavno, pri skladiščenju in transportu pa zavzamejo malo volumna. Izdelani so iz kakovostnega polipropilena.

Namestitev blokov je preprosta in hitra.

Čim bolj je treba zmanjšati možnosti okvar in poškodb pri namestitvi. Bloki FRAENKISCHE RIGOFIL so lahki, ravnanje z njimi je enostavno, pri skladiščenju in transportu pa zavzamejo malo volumna. Izdelani so iz kakovostnega polipropilena.

Menimo, da je skrb za naravo in vodo bistvenega pomena za ohranjanje ekosistemov in zdravja Zemlje. Od tega je odvisna kakovost življenja vseh živih bitij na planetu. V podjetju Lumco kakovostno svetujemo in izvajamo vse storitve za vračanje meteornih voda v zemljo. 

Mi smo izbrali ponikovalni sistem FRAENKISCHE RIGOFIL, saj je izpolnjeval vse naše strokovne zahteve.
Scroll to Top